У Польщі стартує інноваційна акція допомоги «найбільш забутим» в Україні

У Польщі стартує інноваційна акція допомоги «найбільш забутим» в Україні

Укрінформ
Фонд «Stand With Ukraine» оголосив про свою нову акцію допомоги найбільш забутим жертвам російської агресії.

Про це Укрінформу повідомили у фундації «Stand With Ukraine», передає Укрінформ.

«Ми зустрічаємо весну з новою надією та силами і хочемо нести допомогу тим, хто залишився сам на сам з бідою», - підкреслює лідерка фонду Наталія Панченко.

Ідея проєкту виникла після подорожі Наталії Панченко східною частиною України, недалеко від фронту, де живуть тисячі людей, вигнані Росією з власних домівок.

«Після того, як нам вдалося залучити до допомоги сиротам з прифронтових територій польську спільноту, ми хочемо продовжити шукати тих, кому найбільше потрібна допомога», – говорить Наталія Панченко.

Для цього фонд «Stand With Ukraine» рушив з грантовим конкурсом на проєкти до 100 000 гривень для організацій, що несуть допомогу жертвам війни в Україні.

«Ми хочемо підтримати ці організації в їхніх низових проєктах безпосередньої допомоги жертвам російської агресії. Без посередництва великих гуманітарних корпорацій, базуючись на потребах місцевої спільноти. Ми шукаємо людей, які найкраще знають що є найпотрібнішим», – пояснює Наталія Панченко.

Фонд хоче в такий спосіб поєднати польських донорів і найбільш потребуючих – кошти для грантової програми зібрані завдяки збору на цю спеціальну програму допомоги.

Уся інформація про конкурс та анкета подач заявок є доступна на сторінці Фонду.

Фонд «Stand With Ukraine» – це одна з груп, що найдовше допомагають постраждалим людям в результаті російської агресії проти України. Фонд створений завдяки співпраці групи українських та польських волонтерів і активістів, які працюють на благо України та українців в Польщі з 2013 року, і саме тому точно знають як дієво і швидко надавати допомогу.

Фонд підтримує українців як на території Польщі, так і України, закуповуючи генератори для прифронтових лікарень, концентратори кисню для дітей з осередку «Місто Добра» чи передаючи тони гуманітарної допомоги для біженців та жертв масових катастроф.

Нагадаємо, більшість українців, працевлаштованих у Польщі (49%), скористалися допомогою роботодавця чи агентства з працевлаштування у пошуку житла в Польщі. Натомість третина знайшли помешкання самостійно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-