В Оттаві відкрили українську бібліотеку ім. Лесі Українки

В Оттаві відкрили українську бібліотеку ім. Лесі Українки

Фото
Укрінформ
У Канаді з’явилася ще одна локація української літератури – відкрито українську бібліотеку ім. Лесі Українки при однойменній українській школі в Оттаві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Канаді.

«Це довгоочікувана подія для української громади та всіх прихильників української літератури. Відтепер українці – від наймолодших до дорослих, матимуть можливість зануритися в сучасні українські літературні шедеври, досліджувати багатство нашої мови та культурного надбання», – наголосили у диппредставництві.

Зауважується, що проєкт став можливим завдяки ініціативі керівництва школи Юлії Кубін, координатора бібліотеки Тамари Пастух, підтримки партнерів – Ukrainian Credit Union Limited Taras Pidzamecky Christina Levus, BCU Foundation - Фундація Будучність Mary Medyk Garbutt та волонтерів, які допомагали збирати книжки. Свої улюблені книжки бібліотеці подарували навіть учні школи, аби інші однолітки мали можливість прочитати казку або цікаву історію українською мовою.

Посольство України в Канаді також зробило свій внесок у розширення фонду бібліотеки – наприкінці минулого року посольство реалізувало спільно з Конгресом українців Канади в Оттаві  проєкт із закупівлі та забезпечення майбутньої бібліотеки при Українській школі друкованою літературою українською мовою.

Посол України Юлія Ковалів закликала всіх любити книжки та читати якомога більше українською.

Новостворена бібліотека діятиме в приміщенні Української Кредитової Спілки в Оттаві. Більше деталей та як замовити книжки – за посиланням

Нагадаємо, у лютому посол Юлія Ковалів урочисто відкрила у Центральній публічній бібліотеці канадського Монреалю Українську книжкову поличку, яка стала першою в Канаді.

Фото: Татьяна Додонова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-