У Женеві відбулася зустріч щодо надання українцям послуг з ментального здоров’я

У Женеві відбулася зустріч щодо надання українцям послуг з ментального здоров’я

Укрінформ
20 березня відбулася зустріч ініціативну групу українців, які прагнуть покращити ситуацію у сфері надання послуг з ментального здоров’я громадянам України, котрі отримали тимчасовий статус захисту S у Швейцарії, з директором Департаменту охорони здоров’я кантону Женева Адрієнем Броном.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Швейцарії.

У зустрічі взяли участь президент української асоціації «Ukraine-Reborn» Надія Олареан та голова фонду Богдана Гаврилишина і почесний член «Ukraine Reborn» – Крістіна Гаврилишин-Батрух, а також посольство України.

Під час зустрічі була висловлена вдячність уряду кантону Женева за підтримку українських шукачів притулку, а також наголошено на важливості здійснення додаткових заходів з підтримки ментального здоров’я українців, що вимушені були рятуватися від розпочатої Росією війни.

Серед важливих питань на порядку денному розглядалася можливість отримання допомоги українською мовою, працевлаштування українських психологів, визнання українських дипломів медичних працівників.

Посольство висловило сподівання на підтримку згаданих питань з боку уряду кантону Женева.

Нагадаємо, для об’єднання та пошуку українських організацій у всіх кантонах Швейцарії була створена перша онлайн-платформа.  

Фото: Посольство України у Швейцарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-