У Сіднеї діаспора провела акцію протесту через показ фільму, який виправдовує агресію РФ

У Сіднеї діаспора провела акцію протесту через показ фільму, який виправдовує агресію РФ

Фото
Укрінформ
Активісти української громади Австралії провели у Сіднеї акцію протесту біля студії каналу ABC проти показу документальної стрічки британського журналіста Шона Лангана «Війна в Україні: інший бік», у якому автор надає слово російським загарбникам. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз українських організацій в Австралії / СУОА (Australian Federation of Ukrainian Organisations / AUFO).

«СУОА приєдналася до посла України в Австралії Василя Мирошниченка, який рішуче засудив рішення ABC показати документальний фільм Шона Лангана «Війна в Україні – інша сторона» на Four Corners минулої ночі», – йдеться в дописі.

Зауважується, що у фільмі під час інтерв’ю глядачі бачать кадри режисера, який стукає кулаком, потискає руки, обіймається та посміхається поруч із російськими солдатами, а також слухає грубу брехню, ненависть і наміри геноциду щодо українців.

«Для ABC безглуздо вдавати, що це була безстрашна журналістика, яка надала нам «надзвичайний» доступ до «іншої сторони». Це була зрежисована, контрольована Кремлем медіаакція, яка мала на меті виправдати огидне вторгнення Росії в суверенну країну», – наголосили в СУОА.  

СУОА закликав небайдужих висловити своє занепокоєння каналу ABC з приводу показу фільму Шона Лангана. Скаргу можна подати за посиланням.

Також можна поскаржитися Федеральному міністру зв'язку, який відповідає за ABC – пані Мішель Роуленд на пошту minister.rowland@mo.communications.gov.au.

Нагадаємо, Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав австралійський уряд переглянути візове законодавство для українців, які знайшли притулок на території країни, рятуючись від повномасштабного російського вторгнення. 

Фото: Australian Federation of Ukrainian Organisations / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-