У Страсбурзі провели святкові читання в рамках Шевченківських днів

У Страсбурзі провели святкові читання в рамках Шевченківських днів

Фото
Укрінформ
Минулими вихідними Асоціація Української школи у Страсбурзі (Франція) за підтримки постійного представництва України при Раді Європи організувала в рамках Шевченківських днів святкові читання для дітей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці ППУ при Раді Європи.

Зауважується, що асоціація вже 14 років поспіль організовує такі читання, відзначаючи дні народження великих українських письменників.

«Цього разу маленькі, але надзвичайно талановиті читачі поезії, наші українські діти, виступили з віршами та піснями безсмертної та великої української поезії Тараса Шевченка та Ліни Костенко. Їхні слова звучали як мелодія українського серця, єдиного та великого, сповненого вірою та національною гордістю», – повідомили у диппредставництві.

ППУ подякувало Association ECOLE Ukrainienne à Strasbourg та всім учасникам за таке свято.

Окрема подяка висловлена голові асоціації Ользі Вавринчук (Olga Vavrynchuk) і вчителям школи за їх велику роботу, яка додає оптимізму та надихає на нові звершення.

«Ваша працьовитість та турбота про українських дітей заслуговують безмежної вдячності. Нехай ваша енергія та відданість продовжують пробуджувати таланти та відкривати нові можливості для кожної дитини», – наголосили у ППУ.

Нагадаємо, у березні 2024 року по всьому світу відзначають 210 річниці народження Тараса Шевченка. Зокрема, в Нідерландах з цієї нагоди в українських школах відбулися тематичні уроки, а також були організовані мистецькі активності.

Фото: постійне представництво України при Раді Європи / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-