Президент СКУ зустрівся з українською громадою Іспанії та долучився до мітингу у Мадриді

Президент СКУ зустрівся з українською громадою Іспанії та долучився до мітингу у Мадриді

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час офіційного візиту до іспанського Мадрида провів зустрічі з дипломатичними колами, українською громадою, зокрема, молодіжними організаціями, а також долучився до традиційного мітингу на підтримку України. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Так, на зустрічі президента СКУ з послом України в Іспанії Сергієм Погорельцевим ішлося про політичну стратегію, а також плани залучення іспанських політиків до підтримки України.

Під час промови до учасників проукраїнського мітингу в середмісті Мадрида Павло Ґрод закликав бути готовими та не опускати руки, адже захисники України щодня стоять на її захисті України.

«Кожного дня, кожної суботи чи неділі маємо виходити на площі, щоб підтримувати Україну. Поки ми не переможемо, це буде дуже потрібно», – заявив президент СКУ. 

Також він подякував учасникам і закликав до єдності та розбудови сильної української громади.

Крім того, Павло Ґрод підкреслив важливість збереження української ідентичності та культури: «Ми мусимо боротися за незалежність довгі роки. І для цього нам треба наступні покоління свідомих українців. Для цього треба будувати український світ від колиски до могили, будувати свідомі громади на багато поколінь».

На зустрічі з українською громадою Павло Ґрод подякував представникам спільноти за діяльність на користь України, зокрема, відзначив роль Спілки Українських Асоціацій в Іспанії «КРАІ» та Федерації українських громад Іспанії.  

Президент СКУ сказав, що розвиток українства в Іспанії відбувається ефективно і є надія на великі майбутні політичні можливості для українців Іспанії. 

«Приємно бачити, що в Іспанії організовується активно молодечий рух на чолі зі спілкою Української молоді та Пласту», – додав він. 

Президент СКУ також підтримав українських активістів у центрі Мадрида, які щовечора стоять після роботи та протягом вихідних, аби інформувати іспанців про війну Росії проти України та збирати кошти для ЗСУ. 

Нагадаємо, раніше в березні президент СКУ Павло Ґрод розпочав офіційний візит до країн Південної Європи. Першою країною, до якої він завітав, стала Португалія. 

Фото: СКУ, КРАІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-