Українська діаспора Португалії закликала не визнавати російські псевдовибори

Українська діаспора Португалії закликала не визнавати російські псевдовибори

Укрінформ
Спілка українців у Португалії (СУП) закликала президента Португалії та посольства португаломовних країн (Бразилія, Ангола, Кабо-Верде, Гвінея-Бісау, Екваторіальна Гвінея, Мозамбік, Сан-Томе і Принсіпі, Східний Тимор) не визнавати фейкові вибори президента РФ, незаконно організовані й на окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова СУП Павло Садоха.

«Вибори президента російської федерації на території тимчасово окупованих територіях України є нічим іншим, як зухвалим нехтуванням російською федерацією норм і принципів міжнародного права. Намагаючись поширити на окупованих, у воєнний спосіб, частинах української території норм російського законодавства, Росія вдається до методів залякування, підкупу та шантажу місцевого населення, яке не бажає брати участь у цьому незаконному псевдо політичному фарсі», – йдеться у зверненні до Марселу Ребелу де Соуза.

Українці, які волею обставин, опинилися за межами України вважають, що проведення «виборів» президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України є незаконними та не матимуть жодних правових наслідків.

Читайте також: СКУ засудив фейкові «вибори» Путіна на окупованих територіях України

СУП закликає іноземні держави та міжнародні організації утриматися від визнання результатів «виборів» президента Російської Федерації на окупованій українській території.

«Російська диктатура давно не має нічого спільного з демократією, зокрема процедурою відкритих і конкурентних виборів. Володимира Путіна, який перебуває у розшуку Міжнародного кримінального суду за підозрою у вчиненні тяжких воєнних злочинів, вже 24 роки утримує при владі не вільне волевиявлення народу, а маніпуляції з конституцією Російської Федерації, тотальна пропаганда, знищення будь-яких проявів політичної конкуренції та політичне насильство, включно зі вбивствами значимих незалежних політичних фігур», – наголошується у зверненні.

У Спілці українців у Португалії додали, що подальша консервація агресивного та реваншистського путінського режиму становить безпрецедентний виклик для Європи, Центральної Азії та інших регіонів світу, на які може розширитись російський терор і хаос. Ігнорування цього призведе до подальшого зростання загрози для міжнародного миру та безпеки.

Нагадаємо, псевдовибори у Росії відбулися 15-17 березня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цих "виборів" немає та бути не може.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-