У Ризі пройшов перший великий захід у нещодавно отриманому Українському домі

У Ризі пройшов перший великий захід у нещодавно отриманому Українському домі

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Латвії на вшанування 210-ї річниці Тараса Шевченка пройшов перший великий захід в Українському домі в Латвії, нещодавно переданому українській громаді в довгострокову безплатну оренду.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Наш Дім офіційно ще не відкрився, але ми вже працюємо!», – сказала, відкриваючи вечір голова правління Українського дому Оксана Гончаренко.

Присутніх привітали священник Ризької парафії УГКЦ о. Роман Сапужак та секретар Посольства України по культурі Ольга Бондарчук.

Потім на заході була представлена 40-хвилинна композиція, складена з віршів, пісень, танців, присвячена 210-річчю від Дня народження Кобзаря. Її підготувала дитяча Мистецька лабораторія під керівництвом Олени Сіриченко. Захоплення молодої частини аудиторії викликав реп на вірші Шевченка. 

У фіналі пролунала пісня «Україна – це ми». 

Після того діти та їхні матері змогли підібрати для себе українську літературу, надану Посольством України. Також був проведений майстер-клас творчої роботи «Шевченко сучасний». Далі відбулося неформальне спілкування гостей з частуванням.

Український дім в Латвії був переданий українській громаді наприкінці минулого, на початку нинішнього року. В ньому поки що відремонтований тільки перший поверх.

Зауважимо, що заходи із вшанування 210-ї річниці з дня народження Кобзаря почалися зранку суботи, коли українська громада зібралася у пам’ятника Шевченку. Прийшли представники української діаспори, біженці, латвійські друзі України, працівники Посольства України. Присутніх привітав радник Посла України в Латвії Юрій Захарчук. Активісти заспівали гімн, поклали квіти до пам’ятника Кобзареві, прочитали його вірші. Захід супроводжувала музика у виконанні української бандуристки та співачки Дарини Лелеко. 

Як повідомлялося, з нагоди 210-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка в Україні та всьому світі відбулися урочисті на вшанування великого Кобзаря. Зокрема, у Вашингтоні відбулися вшанувальні заходи біля пам’ятника Шевченку.

Фото та відео: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-