У Варшавській школі економіки відкрили виставку «Невидані дипломи»

У Варшавській школі економіки відкрили виставку «Невидані дипломи»

Фото, відео
Укрінформ
У читацькому залі Варшавської школи економіки до 11 березня триватиме виставка «Невидані дипломи» – про українських студентів, які загинули під час повномасштабної російської агресії проти України.

Експозиція містить розповіді про 20 загиблих українських студентів, серед яких є і студент Варшавської школи економіки Олексій Моркляник, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначають організатори виставки, вона розповідає про трагічну долю студентів і студенток українських вишів, які так і не отримали омріяних дипломів, оскільки їхні життя раптово перервала агресія Росії проти незалежної України. Під час відкриття виставки вперше продемонстровано символічний, ще не виданий диплом студента першого курсу Вищої школи економіки Олексія Моркляника, який загинув під Києвом внаслідок обстрілів.

У Варшавській школі економіки відкрили виставку «Невидані дипломи» / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

«Символічні дипломи, і молоді, живі та усміхнені студенти, а також їхня коротка історія нагадують нам про війну, що триває, та ціну, яку українська молодь платить щодня протягом двох років», – нагадують організатори виставки.

У коментарі кореспондентові Укрінформу український дипломат Василь Мельничук підкреслив, що ця виставка дуже важлива, оскільки дозволяє показувати всьому світові біду, з якою сьогодні стикаються українці, зокрема студенти.

Нагадаємо, 24 лютого виповнилося два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт "Невидані дипломи" (Unissued Diplomas) українських студентів, які вони ніколи не зможуть отримати, бо загинули або ж були скалічені росіянами,  показали у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-