Музей діаспори в Києві запросив на кураторську екскурсію виставкою «Українці на Монмартрі»

Музей діаспори в Києві запросив на кураторську екскурсію виставкою «Українці на Монмартрі»

Укрінформ
Музей української діаспори (Київ) запросив на кураторську екскурсію виставкою «Українці на Монмартрі» – проєкту, що розповідає про вибраних українських художників-емігрантів XX ст., представників Паризької школи (École de Paris), які жили й творили у французькій столиці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Мова йде про Михайла Андрієнка, Миколу Глущенка, Олексу Грищенка, Миколу Кричевського, Софію Левицьку, Василя Перебийноса та Василя Хмелюка. Всі вони входили до так званої «Української групи» («Un Groupe Ukrainien») і були частиною Паризької школи.

Саме під назвою «Українська група» художники експонувалися в провідних паризьких галереях у 1930-х роках. Однією з перших таких виставок групи стала експозиція 1930 року в галереї «Студія 28» на Монмартрі. І сьогодні, через майже 100 років, твори українських парижан знову представлені на одній виставці – в Музеї української діаспори. Це – французькі пейзажі Глущенка, Андрієнка і Кричевського, портрети Хмелюка і Перебийноса, дереворити Левицької та європейські краєвиди, виконані Грищенком.

Саме про життєві й творчі шляхи цих митців-емігрантів, а також про українську еміграцію в Парижі 1920-1930-х років йтиметься на екскурсії, яка відбудеться 3 березня о 15.00.

Кураторську екскурсію проведе мистецтвознавиця Ганна Лексіна. Вартість вхідного квитка – 250 грн. Реєстрація доступна за посиланням.

Нагадаємо, Музей української діаспори в Києві провів фінісаж виставкового проєкту «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень», під час якого музей отримав у дарунок сім творів Василя Гр. Кричевського, що зберігалися у приватному зібранні й останні пів року експонувалися на виставці.

Фото: Музей української діаспори / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-