У Німеччині вшанували пам'ять блаженної Едіґни – онуки Ярослава Мудрого

У Німеччині вшанували пам'ять блаженної Едіґни – онуки Ярослава Мудрого

Фото
Укрінформ
Апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії владика Богдан Дзюрах 25 лютого очолив архиєрейську божественну літургію у храмі Святого Себастіана у німецькому місті Пух, де спочивають мощі блаженної Едіґни.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Апостольський екзархат в Німеччині та країнах Скандинавії.

«Сьогодні ми споглядаємо особу блаженної Едіґни. З одного боку нас віддаляють від неї століття, адже завтра виповниться 915 років з дня її відходу до вічності. Але з іншого боку – вона, перебуваючи у Божій вічній дійсності, є для нас, що віруємо в того самого Бога, надзвичайно близькою. Вона є близькою для нас також як дочка нашого українського народу, яка жила на землі другого народу (французького), а закінчила свій життєвий шлях і християнський подвиг тут, у Баварії, на землі третього (німецького) народу», – сказав єпископ до присутніх у храмі людей, розпочинаючи свою проповідь.

Також владика Богдан Дзюрах вказав на три важливі чесноти, якими відзначилась у своєму житті внучка князя Ярослава, – віру, надію і любов.

Зауважується, що 26 лютого 2024 року вперше в історії Апостольського екзархату для українців візантійського обряду у Німеччині та Скандинавії святкуватимуть день пам’яті блаженної Едіґни. 

Блаженна Едіґна – онучка Ярослава Мудрого, донька Анни Ярославни, королеви Франції. Свій подвижницький шлях вона довершила у Баварії. Її називають святою, яка об'єднує три народи: французький, німецький і український. Блаженна Едіґна нагадує, що українці вже понад тисячу років належать до великої сім'ї християнських народів Європи, яку сьогодні українські захисники боронять від новітньої орди. Мощі блаженної вшановуються у м. Пух. Сюди щороку організовуються прощі екзархату для українців греко-католиків у Німеччині та країнах Скандинавії.

Нагадаємо, Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та країнах Скандинавії УГКЦ Богдан Дзюрах очолив прощу до блаженної Едіґни, онуки київського князя Ярослава Мудрого у м. Пух влітку 2023 року.

Фото: ukrainische-kirche.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-