Завдяки нідерландській платформі Giro555 майже 5 млн українців отримали допомогу

Завдяки нідерландській платформі Giro555 майже 5 млн українців отримали допомогу

Укрінформ
У Нідерландах благодійна платформа Giro555 на зібрані кошти надала допомогу майже 5 мільйонам українців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS

“Зібрані кошти від кампанії Giro555 для України вже допомогли більш ніж 4,8 мільйона українців. За даними гуманітарних організацій, що співпрацюють, за майже два роки приблизно 84 відсотки надходжень було витрачено на екстрену допомогу. Усього було зібрано 184 мільйони євро”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у проміжному звіті Giro555 повідомляється, що кілька сотень тисяч людей отримали доступ до питної води. Спільно з українськими гуманітарними організаціями на південному сході країни були встановлені водонапірні башти.

Крім того, було роздано 654 334 порції обіду та 716 036 гігієнічних наборів. За даними гуманітарних організацій, консультування щодо травм також є важливою частиною проєкту.

Особлива увага приділяється освіті та психосоціальній підтримці дітей.

Окрім України, грошима допомагають біженцям-українцям у сусідніх країнах. Раніше житло було найважливішим для цієї групи, але гуманітарні організації помітили зміни. У зв'язку з продовженням війни велика увага приділяється інтеграції, психосоціальній допомозі, працевлаштуванню та перепідготовці цих біженців.

Кампанія зі збору коштів у Нідерландах розпочалася майже два роки тому, невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році в Нідерландах за три дні благодійна платформа Giro555 зібрала 9,8 мільйона євро на допомогу українцям, які постраждали від російської агресії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-