У парламенті Канади провели захід до річниці вторгнення РФ в Україну

У парламенті Канади провели захід до річниці вторгнення РФ в Україну

Фото
Укрінформ
У парламенті Канади відбувся захід, присвячений другим роковинам початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організаторами заходу виступила Парламентська група дружби між Україною та Канадою, посольство України та Конгрес українців Канади.

Серед учасників - міністр імміграції Канади Марк Міллер, посол України Юлія Ковалів, представники понад півсотні дипломатичних місій інших держав, депутати й сенатори від усіх основних парламентських партій та члени української громади.

На початку заходу усі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів, які боронять Україну від російських загарбників.

Під час виступів політики підтвердили одностайну підтримку України та важливість поразки Росії для заснованого на правилах світового порядку.

“Підтримуючи Україну, ви інвестуєте не лише у майбутнє демократії й відновлення заснованого на правилах порядку, а й у подальший розвиток та процвітання для усіх нас”, - сказала Ковалів.

За словами глави канадсько-української групи дружби, депутата від Ліберальної партії Івана Бейкера, “український народ бореться за усіх нас, за нашу безпеку, економіку, якість життя, нашу свободу”.

“Перемога України – єдиний можливий варіант, оскільки вона критично важлива для безпеки Канади й багатьох держав, які представлені тут дипломатами. Якщо Росія переможе, вона не зупиниться на Україні”, - зазначив він.

Читайте також: Керівництво Генасамблеї ООН підтвердило засідання 23 лютого з приводу річниці війни РФ проти України

Учасники заходу могли ознайомитися з фотовиставкою “Культура vs війна”, що наочно демонструвала руйнування, яких Росія завдала мирним українським містам, та мужній опір, що чинить загарбникам український народ.

Нагадаємо: Сенат Канади у четвер в другому читанні схвалив оновлену Угоду про вільну торгівлю з Україною та направив її на вивчення до профільного комітету.

Фото надані посольством України в Канаді

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-