В Українському навчальному клубі в Катарі відбулася зустріч, присвячена Дню рідної мови

В Українському навчальному клубі в Катарі відбулася зустріч, присвячена Дню рідної мови

Фото
Укрінформ
В Українському навчальному клубі при посольстві України у Державі Катар 16 лютого відбулася чергова зустріч, яка цього разу була присвячена Міжнародному дню рідної мови.

Як передає Укрінформ, про це посольстві України у Державі Катар повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Зауважується, що це всесвітнє свято, яке відповідно до рішення Генеральної конференції ООН з питань освіти, науки і культури відзначається щорічно 21 лютого, було засноване з метою сприяння культурному та мовному різноманіттю людства.

«Для нашої держави питання збереження й розвитку рідної української мови в умовах повномасштабної російської агресії набуває особливого значення: збережемо мову – збережемо Україну! Тож спілкуймося українською!», – наголосили у диппредставництві.

Тому, за повідомленням, цього разу під час занять у посольстві маленькі українці не лише спілкувалися рідною мовою й виконували навчальні завдання в ігровій формі, але й отримували захопливу інформацію про історію та генезис української мови, про її різноманіття й красу, про велич українського слова.

Найменші школярі вчилися складати пазли на тему географічної мапи нашої держави та вивчали назви найбільших міст нашої України.

Насамкінець відбулися практичні заняття з ботаніки: маленькі українці захоплено висаджували чорнобривці у землю на присадибній ділянці Посольства та поливали водичкою створену їхніми рученятами живу красу.

Після завершення офіційної частини навчальної зустрічі відбулося традиційне частування гостей смаколиками, цукерками та тістечками.

Посольство подякувало всім учасникам зустрічі в Українському навчальному клубі. Окремі слова подяки висловлені тим батькам, які подарували книжки до дитячої бібліотеки, що діє при диппредставництві.

Нагадаємо, 2 лютого в посольстві в Катарі відбулася чергова зустріч у рамках роботи Українського дитячого навчального клубу, найголовнішою подією якої стало урочисте відкриття дитячої бібліотеки.

Фото: Посольство України в Катарі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-