У Канаді з’явилася перша Українська книжкова поличка

У Канаді з’явилася перша Українська книжкова поличка

Укрінформ
Посол України Юлія Ковалів урочисто відкрила у Центральній публічній бібліотеці канадського Монреалю Українську книжкову поличку, яка стала першою в Канаді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей унікальний проєкт не лише зберігає нашу мову, але й посилює її, аби про українців знали не лише із новин, але й з глибоких якісних книг. Можливо, культура не може спинити ракети фізично. Але поки народ має власну мову й літературу, поки його справжня історія відображається у літературі й мистецтві, цей народ виживе. Ми вже це робимо», – сказала Ковалів.

Поличка знаходиться на першому поверсі бібліотеки й загалом містить близько 300 книг, більшість із яких – дитячі, а також переклади українських авторів на французьку. Близько третини із цих книг були передані першою леді України, під патронатом якої здійснюється ініціатива, решту книг взяли із нещодавно придбаної колекції бібліотеки.

Зауважимо, що одночасно із представленням стенда із паперовими українськими книгами, бібліотека також відкриває для читачів доступ до близько 200 україномовних електронних книг.

Проєкт «Українська книжкова поличка» – це проєкт під патронатом Першої Леді України Олени Зеленської, який спільно реалізують Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги. Досі Українські книжкові полички вдалося відкрити у 42 країнах.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого нові Українські книжкові полички з’явилися в Угорщині.

Фото: BAnQ / соцмережа X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-