У Лондоні відбулася ексклюзивна виставка «Українська скриня скарбів»

У Лондоні відбулася ексклюзивна виставка «Українська скриня скарбів»

Фото, відео
Укрінформ
В Українському культурному центрі в Лондоні відбулася ексклюзивна виставка «Українська скриня скарбів» з приватної колекції української етнологині Христини Щербини «Придане: речі скрині».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Великій Британії.

Захід відбувся завдяки Лондонському відділу Організації українських жінок у Великій Британії AUW London - Association of Ukrainian Women in Great Britain та небайдужим волонтерам.

«Завдяки цій чудовій ініціативі, відвідувачі змогли побачити оригінальні експонати українського одягу з приватної колекції етнологині та колекціонерки українського народного вбрання Христини Щербини, які відображають унікальні особливості різних культурних епох та куточків нашої держави», – зазначили в Посольстві.

Диппредставництво подякувало ініціаторам за активну діяльність із популяризації на території Великої Британії кращих зразків української культурної спадщини.

Зауважимо, що проєкт «Придане: речі скрині» формувався близько десять років. Він покликаний показати як красу усіх речей, так і регіональні особливості та відмінності старовинних вишитих сорочок у різних етнографічних регіонах України.

Христина Щербина мала на меті перенести відвідувачів в уявну скриню, простір, де представлені унікальні старовинні сорочки, рушники, крайки, які готувалися як найкращі речі для приданого дівчини.

На виставці «Українська скриня скарбів» відвідувачі могли побачити речі початку – першої третини ХХ ст. із Покуття, Гуцульщини, Опілля, Лемківщини, Полісся, Волині, Буковини, Поділля, Бойківщини та Наддніпрянщини.

Нагадаємо, благодійна організація Barnardo's запросила українців віком до 18 років, які зараз проживають у Великій Британії, до національного конкурсу поезії «Ваш вірш. Твій Голос».

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-