Українські біженці у Литві можуть претендувати на бізнес-субсидії

Українські біженці у Литві можуть претендувати на бізнес-субсидії

Укрінформ
Литовське відділення Міжнародної організації міграції (МОМ Литва) запросила воєнних біженців з України подати заявку на отримання бізнес-субсидій, а також почати або розширити індивідуальну діяльність у Литві та реалізовувати підприємницькі ідеї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT

«Ті (українці – ред.), які тривалий час перебувають у Литві, працюють і успішно беруть участь у житті литовського суспільства. Зрозуміло, що створити все спочатку непросто, тому ми запрошуємо вас подати заявки, отримати підтримку і створити для себе роботу», – заявив у своїй заяві у четвер глава МОМ у Литві Ейтвідас Бінгяліс.

Заявки можна подавати до середини лютого. З усіх поданих заявок оберуть 20 найкращих, які отримають до 3 тис. євро і три індивідуальні менторські сесії.

«Наша мета – не тільки надати підтримку, але, перш за все, надати знання, щоб люди, які хочуть створити робочі місця для себе і, можливо, для інших, мали достатньо інформації, могли засновувати компанії і реалізовувати свої плани», – сказав Бінгяліс.

Нагадаємо, у Литві станом на 1 грудня 2023 року проживало понад 86 тис. українців, 52 тис. з них вважаються воєнними біженцями і мають тимчасовий дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-