У Таллінні проходить виставка художниці з України

У Таллінні проходить виставка художниці з України

Фото
Укрінформ
У Temnikova & Kasela Gallery в Таллінні проходить виставка робіт художниці Ніни Винник, яка народилася в Україні, а у віці 70 років переїхала до Естонії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонії.

За повідомленням, народжені з туги за Батьківщиною, виконані у техніці аплікації настінні та альбомні картини Ніни Винник розповідають про ідеальний світ, у якому відсутнє зло, а щоденні клопоти і труднощі замінюються життєствердністю та радістю. Ілюзорний, подібний на рай, світ постає у роботах мисткині, як то притаманно наївному мистецтву, просто, щиро, сповнено особистих деталей та яскравих барв.

Ніна Винник народилася в 1928 році в Україні, в Дніпропетровській області. У віці 70 років переїхала до Естонії, де, через деякий час, в Українському культурному центрі на вулиці Лабораторній у Таллінні розпочала роботу зі створення картин-аплікацій із залишків шматків вовняних або бавовняних речей, мережива тощо.

Виставку відвідав Посол України в Естонській Республіці Максим Кононенко разом з дружиною Тетяною Дорошенко.

У своїй промові Посол зазначив, що для українського народу надзвичайно важливо продемонструвати свою культуру та мистецтво світу, особливо зараз, коли через російську агресію культурна спадщина українського народу зазнає значних втрат через розкрадання та знищення культурних скарбів окупантами. Мистецтво Ніни Вінник вкотре підтверджує наскільки мирними і душевними є українці, та що вони не бажають війни.

Максим Кононенко висловив щиру вдячність за організацію і проведення виставки власникам галереї Olga Temnikova and Indrek Kasela, куратору виставки Helle Ly Tomberg, Mari Vallikivi за підготовку тексту для виставки, Анатолію Лютюку за ідеї для книг та настінних картин, Пілле Ківіхаль за створення концепції книг, Нестору Лютюку за допомогу у художньому втіленні.

Також подяка висловлена фольклорному ансамблю «Журба» за виконання українських народних пісень, що надало заходу особливо теплої і душевної атмосфери.

Виставка робіт Ніни Винник триватиме до 17 березня 2024 року.

Нагадаємо, посол України в Естонській Республіці Максим Кононенко завітав до учнів української недільної школи «Надія» у Таллінні. Діти заспівали колядки та щедрівки українською та естонською мовами, а посол пригостив їх цукерками.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-