В Українському домі у Вашингтоні відкрили виставку художника та поета Сергія Татчина

В Українському домі у Вашингтоні відкрили виставку художника та поета Сергія Татчина

Фото
Укрінформ
В Українському домі у столиці США відкрилася перша у 2024 році виставка українського поета, художника і бійця Національної гвардії України Сергія Татчина «Походження космосу».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Українського дому (Ukraine House).

Подія відбулася за участі куратора Українського дому Алекса Демка, Посла України в США Оксани Маркарової та Президента Фонду збереження сакрального мистецтва України Христиною Лев.

Виставка складається з 14 олійних картин, які пропонують унікальне поєднання українських пейзажів і вираження любові художника до своєї країни.

Усі полотна можна придбати, а виручені кошти підуть на реконструкцію іконостаса – стіни, прикрашеної іконами та релігійними картинами – для церкви Юрія Переможця, розташованої на базі Національної гвардії України у Вінниці. Цей новаторський проєкт створить перший молитовний будинок української армії, натхненний традиціями запорізьких козаків 16-го століття.

Український дім подякував гостям за те, що приєдналися до урочистого відкриття та підтримали благородну мету виставки.

«Приходьте наступного місяця відвідати Ukraine House, щоб відчути мистецтво, яке знову запалить надію на тріумф доброти та людяності», – запросили в Українському домі.

Нагадаємо, у Вашингтоні відбувся благодійний концерт українсько-американського піаніста Павла Гінтова.

Фото: Ukraine House / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-