У Музеї української діаспори в Києві відбудеться фінісаж виставки про художників Кричевського та Саєнка

У Музеї української діаспори в Києві відбудеться фінісаж виставки про художників Кричевського та Саєнка

Укрінформ
Музеї української діаспори (Київ) запросив на фінісаж виставки «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень», який відбудеться 31 січня о 17:00.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Виставковий проєкт розпочався у рік 150-річного ювілею видатного українського мистця, візіонера української культури Василя Кричевського, а завершується напередодні 125-річного ювілею талановитого й улюбленого учня Кричевського – художника Олександра Саєнка.

На фінісажі виставки відбудеться урочиста церемонія дарування Музею української діаспори унікальних графічних творів – рідкісних композицій та навчальних постановок 1930 і 1932 років авторства Василя Кричевського, що до сьогодні зберігалися в приватній колекції Ніни Саєнко та вперше за довгий час були представлені на виставці.

Читайте також: Оксана Підсуха, мистецтвознавиця, директорка Музею української діаспори

Під час заходу буде презентовано книгу Ніни Саєнко «Український стиль в інтер’єрах Олександра Саєнка», яка тільки-но вийшла друком, у січні 2024 року, у видавництві «АДЕФ-Україна». Книга присвячена дослідженню мистецтва оздоблення інтер’єрів українським художником Олександром Саєнком, чиє ім’я занесене ЮНЕСКО до списку видатних діячів української культури. На події буде можливість придбати перші примірники видання.

Фінісаж виставки «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень» відбуватиметься в Музеї української діаспори за адресою: вул. Князів Острозьких, 40Б. Вхід – вільний.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Музей української діаспори оголосив про початок роботи Віртуального музею української діаспори.

15 листопада команда Віртуального музею української діаспори представила свій проєкт світовій діаспорній спільноті. 

Фото: Музей української діаспори

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-