День Соборності відзначили на одній з головних площ Вільнюса

День Соборності відзначили на одній з головних площ Вільнюса

Фото
Укрінформ
На одній з головних площ Вільнюса українці та литовці у рамках відзначення Дня Соборності України об'єдналися у «ланцюг єдності» на знак незламності та згуртованості.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

Акція відбулась під час чергового 83-го мітингу підтримки України у боротьбі проти РФ, який щопонеділка організовує Аркадіус Винокурас, щоб про Україну пам’ятали та чули з перших днів кровопролитної війни і до повної перемоги над ворогом.

Звертаючись до учасників акції солідарності Посол України у Литві Петро Бешта наголосив, що для того, щоб зберегти, захистити державність, суверенітет, свою свободу потрібна єдність.

«Так вчить нас історія, і українці добре засвоїли цей урок. В 2022 році кожен українець став на захист нашої свободи, і ми показали світу, чого варті українці. Наші воїни і їхня рішучість увійшли в історію Європи. Сьогодні до нас всіх важлива єдність – єдність всіх українців в Україні і за її межами», – сказав посол.

Перед учасниками мітингу також виступив Голова Комітету закордонних справ Сеймасу Литви Жигімантас Павіліоніс.

«Я ще раз наголошую, що немає поділу на Схід, Захід, Північ та Південь. Ми всі єдині і перемога України – це буде наша спільна перемога над рашистським режимом. Україна обов'язково стане 33-м членом НАТО! Це красиве число, це число Христа! Тому Україна вже визволяє наш світ від абсолютного зла. Слава Україні!», – наголосив він.

До заходу долучився представник Української греко-католицької церкви Пресвятої Трійці отець Миколай, щоб привітати учасників зібрання з Днем Соборності України.

«Соборність – це не лише пам’ять про спільне минуле, а й спільна плідна робота заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу», – наголосили у диппредставництві.

Нагадаємо, в Українському центрі (Ukrainos centras) у Вільнюсі відбувся різдвяний захід, покликаний зміцнити віру у світле мирне майбутнє та показати незламність українських традицій та силу єдності.  

Фото: Nail Garejev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-