Українська й азербайджанська діаспори підписали Меморандум про співпрацю

Українська й азербайджанська діаспори підписали Меморандум про співпрацю

Фото
Укрінформ
У День Соборності України, 22 січня, у Посольстві України в Азербайджані відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між українською та азербайджанською діаспорами.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол України в Азербайджані Владислав Каневський. 

«Меморандум між Об'єднаною діаспорою азербайджанців України та Обʼєднаною громадою українців в Азербайджані закладає міцний фундамент для зміцнення дружби між нашими народами та сприятиме реалізації спільних проєктів у рамках розвитку стратегічного партнерства між Україною та Азербайджанською Республікою», – написав він.

Метою Меморандуму також є координація зусиль та спільна діяльність української та азербайджанської діаспор в умовах триваючої збройної агресії Росії проти України.

Владислав Каневський назвав символічним те, що підписання Меморандуму відбулося саме сьогодні, коли українці в усьому світі відзначають День Соборності. Адже консолідація зусиль усіх українців є найпотужнішою зброєю, що гарантує невідворотну перемогу України та відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Під час зустрічі в приміщені в Посольстві України пан посол подякував керівникам згаданих діаспорських організацій Хікмату Джаваду (Hikmat Javad) та Таміллі Мусаєвій (Tamilla Musayeva) за їхній посильний внесок щодо реалізації проєктів, спрямованих на надання підтримки Україні, а також активну особисту волонтерську діяльність з надання допомоги своїм співвітчизникам за кордоном.

Нагадаємо, Обʼєднана громада українців в Азербайджані провела благодійний вечір пісні та поезії «Українські вечорниці». У рамках заходу також було організовано благодійний ярмарок.

Фото: Vladyslav Kanevskyi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-