У центрі Любляни проведи мітинг, щоб привернути увагу словенців до атак РФ по Україні

У центрі Любляни проведи мітинг, щоб привернути увагу словенців до атак РФ по Україні

Фото
Укрінформ
Українська громада провела в центрі Любляни акцію з метою привернення уваги словенської спільноти до триваючих обстрілів України російським агресором, вбивства мирного населення, знищення цивільної інфраструктури, такої як лікарні, школи та дитячі садочки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Словенії.

До участі в мітингу проти триваючого геноциду українського народу взяли декілька сотень українців, а також словенські друзі, які підтримують Україну та український народ.

Учасники акції підготували плакати англійською мовою з зображеннями знищених українських міст.

Зауважується, що проведений захід привернув увагу словенських і міжнародних ЗМІ. Зокрема журналісти французької газети Figaro, які були присутні на заході, підготують сюжет про підтримку України з боку Словенії, а також роль української громади в інформаційній боротьбі проти російської пропаганди.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня минулого року та 2 січня 2024 року Росія здійснила ракетні удари й удари дронами по всій території України.

Десятки людей загинули, сотні отримали поранення. Більшість ракет і дронів, націлених на житлову та критичну інфраструктуру України, були збиті українськими військовими з використанням, зокрема, сучасних систем протиповітряного захисту, наданих союзниками та західними партнерами.

Фото: Jannetta Setyan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-