У Нідерландах відбувся тритижневий фестиваль, присвячений Україні

У Нідерландах відбувся тритижневий фестиваль, присвячений Україні

Фото
Укрінформ
У Церкві Святого Стефана у нідерландському місті Неймеген відбувся фестиваль «Відкривай Україну» (Discover Ukraine), покликаний підтримати Україну в її боротьбі проти російської агресії та відкрити багатогранну українську культуру для голландської та міжнародної аудиторії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Нідерландах.

Фестиваль був ініційований і проведений Stevenskerk та організований спільно з Nijmegen4Ukraine, Volya Ukraine, Інститутом східних християнських студій, пасторством Екуменічного міста Неймеген та Spadeateliers.

Упродовж трьох тижнів відвідувачі могли насолодитися українськими колядками у виконанні хору «Маківка» та місцевих співаків, а також творами класичних українських композиторів у виконанні Олександра Юхимовича, Михайла та Галини Білич.

Охочі могли долучитися й до різноманітних майстер-класів з традиційного українського мистецтва, таких як петриківський розпис, виготовлення традиційних народних ляльок та тварин з природних матеріалів і, звичайно ж, української вишивки.

Організатори також підвищували обізнаність про українську історію та триваючі російські атаки на Україну, показуючи документальні фільми, включно з ексклюзивними показами проєкту «Культура проти війни» про українських митців під час війни, та проводячи дискусії з ключовими українськими та голландськими експертами, такими як колишній міністр оборони Йоріс Вурхуве, професор Вім ван Мерс, професор Олексій Гарань, Марія Золкіна, Марія Шаїдрова.

Крім того, впродовж усього фестивалю в церкві була представлена унікальна виставка ікон, написаних на ящиках від боєприпасів українськими художниками.

Посольство подякувало всім, хто допоміг організувати Фестиваль: Стівенскерку, українським і голландським волонтерам, усім художникам і музикантам, а також усім, хто відвідав фестиваль і долучився до поширення інформації про українську культуру.

Нагадаємо, у Нідерландах українські волонтери наколядували захисникам України понад 4 тисячі євро, які буде спрямовано на ремонт автівок, генератор, рації та дрон.

Фото: Фото від Henk Beenen та Nijmegen4Ukraine / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-