Global Ukraine запросила діаспору на зустріч, присвячену побратимству міст

Global Ukraine запросила діаспору на зустріч, присвячену побратимству міст

Укрінформ
Фундація Global Ukraine запрошує представників світової української діаспори на онлайн зустріч «Як ефективно використовувати інструмент побратимства міст для розвитку громад».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Global Ukraine.

Захід відбудеться 16 січня о 20:00 (Київський час) через застосунок Teams. Посилання на зустріч отримають зареєстровані учасники. Реєстрація обов’язкова за посиланням.

У Фундації нагадали, що у 2022 році, за сприяння Асоціації «Обміни Лотарингія-Україна» було підписано Угоду про побратимство між Чернівцями та французьким містом Мец. Угода мала вигоди не тільки для самих міст, але й для української громади: розширення співпраці з мерією Меца допомогло Асоціації стати однією із ініціаторок першого франко-українського диплома з менеджменту для українських студентів, брати участь та представляти українську культуру на заходах регіонального масштабу, де присутні іноземці та іноземна преса, отримувати допомогу (фінансову, інституційну, юридичну).

На майбутній зустрічі др. Віолета Москалу, президентка Асоціації «Обміни Лотарингія-Україна» розповість про те, як багаторічна робота цієї організації в Меці сприяла підписанню угоди про побратимство, і як цей інструмент можна ефективно використовувати, щоб посилити роботу громади на благо України.

Зауважується, що це – перший захід, присвячений цій тематиці. Під час наступних йтиметься більше про практичну сторону підписання угоди про побратимство та налагодження співпраці з меріями міст, де функціонують українські громади.

Нагадаємо, українська громада у французькому місті Мец – активісти Асоціації «Обміни Лотарингія-Україна» та українські студенти – долучилися до святкового параду до дня Святого Миколая. Хода відбувається щороку на початку грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-