Діаспора з понад 20 країн долучилися до збору СКУ на дрони для захисників України

Діаспора з понад 20 країн долучилися до збору СКУ на дрони для захисників України

Укрінформ
Українські громади з понад 20 країн долучилися до збору Світового конгресу українців (СКУ) Santa’s Birds, зібравши 200.583 тис. доларів на 401 FPV дрон з 635 донорів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Співпраця українських громад у всьому світі показала, що ми можемо досягати неймовірних результатів. Українці продемонстрували, що спільно працюють над покращенням бойових можливостей Збройних Сил України через кампанію «Птахи Санти», – сказав директор ініціативи «Unite with Ukraine» Андрій Потічний. 

Він подякував усім донорам за непохитну підтримку українських захисників. 

«Ми хочемо висловити нашу подяку всім українцям та друзям України з усіх куточків планети. Зокрема ми вдячні австралійській громаді, яку очолює Перший Віцепрезидент СКУ Стефан Романів, та Яремі Полатайку з Союзу українських організацій Австралії (СУОА), за їхню провідну роль у проведенні кампанії «Птахи Санти» в Австралії. Їхні зусилля призвели до одного з найбільших внесків з усіх українських громад у світі», – сказав Потічний. 

Директор ініціативи «Unite with Ukraine» також висловив подяку Крістіану Борису з Saint Javelin та їхній спільноті за виняткову підтримку.

«Зусиллями Saint Javelin у просуванні кампанії серед своєї аудиторії та завдяки їхньому заклику до друзів України подарувати FPV-дрони українським захисникам, ми отримали чимало пожертв за останні два тижні. Ми щиро вдячні за їхній внесок», – наголосив він.

Водночас Світовий конгрес українців закликав усі українські громади й організації продовжувати підтримувати цю ініціативу, щоб подарувати Збройним силам України якнайбільше дронів у цей святковий сезон. Збір триватиме до 10 січня 2024 року.

У СКУ наголосили, що важливо пам’ятати, що кожен долар має значення та  жодний внесок не є занадто малим.

«Якщо ви ще цього не зробили, приєднуйтеся кампанії «Птахи Санти» від Світового конгресу українців та Saint Javelin. Війна не припиняється на зимові свята і наші пожертви на підтримку Збройних Сил України теж не повинні!», – закликали в Конгресі.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців у межах ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» та канадський Robotics Centre передали для Державної прикордонної служби України дві потужні безпілотні системи Teledyne FLIR SkyRanger R70 канадського виробництва.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-