У Гаазі іграшкою «Півник з Бородянки» прикрасили новорічну ялинку

У Гаазі іграшкою «Півник з Бородянки» прикрасили новорічну ялинку

Фото
Укрінформ
У нідерландській Гаазі «Півником з Бородянки» у вигляді новорічної іграшки, яку передав місту посол України в Нідерландах Олександр Карасевич в рамках церемонії запалювання вогників, прикрасили новорічну ялинку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, участь у заході також взяли посол Швеції та мер Гааги.

«Мені дуже приємно бути тут з вами на церемонії запалювання вогнів Різдвяної ялинки в Гаазі та святкуванні свята Люсії (свято на честь святої Люсії, що відзначається 13 грудня в скандинавських країнах — Швеції, Данії, Норвегії, а також у Фінляндії і на Сицилії – Ред.) я, як і кожен українець, відчуваю особливий зв'язок із цією традицією. Свято Люсії вважається святом світла і добра, та днем, який возвеличує тих, хто дає відсіч темряві. І це те, що мільйони українців роблять кожного дня. Дають відсіч темряві, щоб захистити своїх близьких, свої домівки, своє життя та мрії. Ці свята світла надихають. І дають віру в те, що світло переможе темряву, а життя переможе смерть», – сказав посол України.

У Гаазі іграшкою «Півник з Бородянки» прикрасили новорічну ялинку / Фото: Lera Manzovitova, Укрінформ

За його словами, з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україні з'явився власний символ цієї віри – півник з Бородянки.

Таку ідею подарунка ініціював United24 та запустив у співпраці з проеєктом Gunia. Він поширив прикрашання ялинок по всьому світу.

Як повідомляв Укрінформ, Україна подарувала копію півника з Бородянки як ялинкову прикрасу Єврокомісії.

Також копією півника з Бородянки прикрасили ялинку в штаб-квартирі НАТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-