СКУ та канадський Robotics Centre передали дрони для українських прикордонників

СКУ та канадський Robotics Centre передали дрони для українських прикордонників

Укрінформ
Світовий конгрес українців у межах ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» та канадський Robotics Centre передали для Державної прикордонної служби України дві потужні безпілотні системи Teledyne FLIR SkyRanger R70 канадського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що кожен SkyRanger містить найновіші оптичні пристрої StormCaster, оснащений системою розпізнавання Echo, спеціально розробленою Robotics Centre.

Цей проєкт є результатом спільних зусиль Світового конгресу українців, Міністерства економічного розвитку та торгівлі України та Посольства України в Канаді.

«Це не перші SkyRangers, які надходять на озброєння в Україну, але ці досконаліші, з найсучаснішим набором оптики FLIR і першими тактичними бортовими сигнальними платформами. Найновіший тип обладнання наступного покоління має значні переваги для українських захисників на місцях», – сказав президент СКУ Павло Ґрод.

БПЛА SkyRanger R70, які перебувають на озброєнні збройних сил і органів громадської безпеки по всьому світу, є потужними, всепогодними платформами, створеними для оперативних завдань, які українські прикордонники виконують з початку війни.

«Robotics Centre рішуче підтримує Україну та має за честь надати безпілотну літальну систему SkyRanger для підвищення її бойових можливостей. Наша відданість полягає в посиленні оборони України за допомогою передових технологій для міцнішого та стійкого майбутнього. Також ми висловлюємо щиру вдячність Світовому конгресу українців за їхній неоціненний внесок і партнерство в нашій спільній справі», – наголосив очільник Robotics Centre Джеймс Браун.

Розроблений у Канаді SkyRanger R70 – це найсучасніший малий військовий дрон у світі. Системи SkyRanger, кожна з яких складається з двох літальних апаратів, дадуть українським військовим на кордоні та на передовій значно покращити здатність ідентифікувати та локалізувати ворога за допомогою систем денної та нічної оптики з підтримкою штучного інтелекту, здатних виявляти рух, відстежувати цілі та класифікувати цілі. Системи також оснащені системою Echo – платформою сигнальної розвідки, що інтегрована в програмне забезпечення SkyRanger. Echo дозволяє операторам швидко знаходити, відображати та взаємодіяти в робочому середовищі через мобільний телефон.

«Ми дуже вдячні за цю підтримку, за сучасні високотехнологічні безпілотні авіаційні комплекси, які, я впевнений, будуть дуже потрібні нашим захисникам. Під час презентації ми переконалися, наскільки потужні моніторингові спроможності цього дрона, його сучасних тепловізійних камер, можливість цілодобової роботи та інші технічні характеристики. Від імені Державної Прикордонної Служби України особлива подяка за цю допомогу Світовому конгресу українців, зокрема Президенту Павлу Ґроду та директору Unite With Ukraine Андрію Потічному», – підсумував Директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації ДПСУ генерал-майор Леонід Баран.

СКУ та Robotics Centre висловили подяку Школі операторів БПЛА «Боривітер» за неоціненний внесок у забезпечення навчального закладу. Їхні зусилля сприяли успішній реалізації наших програм.

Також подяка висловлена компанії Vertol, представнику Robotics Centre в Україні, за допомогу в організації доставки, імпортних і транзитних ліцензій, а також митного оформлення. Їхня підтримка була вирішальною для забезпечення безперебійної роботи наших проєктів.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді ініціатива Світового конгресу українців (СКУ) Unite With Ukraine передала військовій частині А4742 батальйону безпілотної авіації Сил територіальної оборони Збройних сил України 15 безпілотних літальних апаратів Avenger.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-