У Польщі знову зростає кількість українських біженців

У Польщі знову зростає кількість українських біженців

Укрінформ
У Польщі вперше з березня цього року зросла кількість українських біженців, які перебувають під тимчасовим захистом – на кінець жовтня цього року ця цифра перевищила 957 тисяч осіб, що свідчить про зміну нинішньої спадкової тенденції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міграційну платформу EWL.

Зазначається, кількість українських біженців у Польщі у жовтні зросла приблизно на 2 тис. осіб порівняно з вереснем. Натомість у березні цього року кількість українських біженців у Польщі становила 995 тисяч осіб і поступово зменшувалася.

«Кілька місяців тому ми спостерігали зростання хвилі виїзду громадян України з Польщі. Зараз ця тенденція змінюється. Оскільки настають холодні місяці, триває війна, а Росія посилює свої атаки на енергетичну інфраструктуру України, ми бачимо збільшення кількості біженців. Крім того, в кінці року у Польщі традиційно більше пропозицій роботи в таких сферах, як логістика чи електронна комерція, які доступні для людей без досвіду та знання мови», – зазначив прессекретар Міграційної платформи EWL Анатолій Зимнін.

Читайте також: Торік соціальною допомогою у Польщі скористалося понад 1,1 млн українців

На думку експерта, зазначені обставини можуть сприяти збереженню тенденції напливу біженців до Польщі. Але найближчі місяці покажуть, у якому напрямку розвиватиметься ситуація.

Дані Євростату свідчать, що в усьому ЄС спостерігається збільшення кількості громадян України, які знаходяться під тимчасовою охороною. У жовтні 2023 року ця кількість перевищила 4,162 мільйона осіб, що є зростанням на понад 50 тис. упродовж місяця. Основними країнами ЄС, в яких українці отримали тимчасовий захист, були Німеччина (1,176 млн), Польща (0,957 млн) і Чехія (0,364 млн).

Як повідомляв Укрінформ, Польща відчуває значний дефіцит кадрів – найчастіше роботодавці стикаються з проблемами пошуку працівників на просту фізичну роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-