Понад сто представників діаспори долучилися до конференції щодо адаптації українців у світі

Понад сто представників діаспори долучилися до конференції щодо адаптації українців у світі

Фото
Укрінформ
Понад сто представників українських громад з Європи, Австралії, Північної та Південної Америки долучилися до конференції «Інтеграція, Афірмація, Дезінформація, Асиміляція?», яка відбулася в рамках Європейського форуму української діаспори в місті Новий Сад у Сербії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

Конференцію відкрив віцепрезидент СКУ у Південно-Східній Європі Мирослав Гочак. Зі вступними словами виступили посол України в Республіці Сербія Володимир Толкач, президент ЄКУ Богдан Райчинець і голова Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) Ярослава Хортяні.

Президент СКУ Павло Ґрод долучився до форуму онлайн та привітав всіх учасників від імені Світового конгресу українців. Президент мав виступ у тематичному блоці «Асиміляція» та наголосив на важливості збереження української ідентичності.

«Сильний український світ – це створення умов для виховання свідомого українця за кордоном. Нам потрібно активізувати політику українського світу. Потрібно виховувати свідомого українця на багато поколінь. Так, ми хочемо, щоб українці повернулися, але не всі повернуться. Мусимо думати, щоб ті, хто не повернеться не асимілювалися, а трималися свідомими українцями», – зазначив пан Ґрод під час свого виступу.

Конференцію організували: Українсько-сербська ділова палата, Товариство української мови літератури та культури «Просвіта» і Європейський конгрес Українців за підтримки Міністерства прав людини національних меншин та суспільного діалогу Республіки Сербія.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський конгрес українців (ЄКУ) та Міжнародний центр розвитку міграційної політики (ICMPD) вперше провели серію круглих столів про маніпуляції та пропаганду в соцмережах для лідерів українських молодіжних організацій з 15 країн світу. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-