Представниця СФУЖО розповіла про роль діаспори і жінок у підтримці України на COP28

Представниця СФУЖО розповіла про роль діаспори і жінок у підтримці України на COP28

Укрінформ
Співзасновниця та координаторка Української жіночої ініціативи в ОАЕ та представниця при ООН від Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) Маріана Євсюкова розповіла про роль діаспори і жінок у підтримці України в Українському павільйоні на COP28 у Дубаї.

Про це повідомляється на сторінці Української жіночої ініціативи в ОАЕ у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Євсюкова взяла участь у панельній дискусії «Забезпечення ґендерної рівності в оцінці шкоди довкіллю та зеленому відновленні України» 4 грудня. Саме цей день був присвячений питанням забезпечення ґендерної рівності в процесах збереження клімату та сталого розвитку. 

Захід було присвячено ключовим аспектам післявоєнного відновлення в Україні за принципом «відбудувати краще, ніж було», а це означає і забезпечення ґендерної рівності та інклюзії в цьому процесі.

Спікери, серед яких Євген Федоренко, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Мартін Йаре, аналітикиня з відновлення ПРООН в Україні, Анна Аккерман, експеркта з питань клімату та енергоефективності «Екодія» та інші експерти обговорили такі проблеми як недостатня представленість жінок у прийнятті рішень щодо енергетики та змін клімату, «гендерну сліпоту» енергетичних і кліматичних політик, значний розрив в оплаті жіночої та чоловічої праці, а також запропонували шляхи вирішення цих пробним та ефективного включення жінок у процес зеленого відновлення та відбудови України. 

Своєю чергою Маріана Євсюкова у виступі зробила акцент на роль діаспори, і жінок зокрема, у підтримці України протягом останнього сторіччя. Вона відзначила роль СФУЖО, яка нещодавно відсвяткувала своє 75-річчя, у лобіюванні інтересів України, у підтримці жінок та дітей, які змушені покинути Україну через війну. Вона також запропонувала ряд практичних рекомендацій щодо ефективного включення жінок, в тому числі з української діаспори, у процеси зеленого відновлення та сталого розвитку України.  

Також, Євсюкова запросила спікерів та учасників панельної дискусії приєднатися до онлайн заходу «Зелена та гендерна справедливість: рекомендації щодо післявоєнного відновлення України» від СФУЖО, що відбудеться  в рамках 68 сесії Комісії ООН зі статусу жінок в березні 2024 р.

Читайте також: Понад 20 країн, серед яких Україна, закликали на COP28 розвивати ядерну енергетику

Як повідомляв Укрінформ, конференція ООН зі зміни клімату COP28 проходить з 30 листопада до 12 грудня у Дубаї (ОАЕ).

Фото: Українська жіноча ініціатива в ОАЕ/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-