На акції в Парижі нагадали про Голодомор та сучасний геноцид РФ проти українців

На акції в Парижі нагадали про Голодомор та сучасний геноцид РФ проти українців

Фото
Укрінформ
Об'єднання українців у Франції провело вулицями Парижа марш до роковин Голодомору, водночас акція стала нагадування про теперішню агресію Росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, у ході взяли участь близько сотні українців та кількадесят французьких громадян.

«Сьогодні тут переказували родинні історії про Голодомор. Але не можна розділити геноцид 1932-33 років, який улаштувала Росія тоді, від геноциду, який вона чинить зараз. Тож у нас також плакати з вимогами звільнити викрадених дітей та з назвами французьких компаній, які спонсорують війну, залишаючись працювати в Росії», - розповіла Анна Максимова, менеджерка з комунікацій Об'єднання українців.

Українці провели в Парижі акцію до роковин Голодомору / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Мимовільними учасниками акції стали перехожі, які зупинялися, щоб роздивитися плакати, та розпитати про ситуацію в нашій країні, деякі аплодували на знак підтримки.

До ходи також приєдналися представники політичних партій Франції, які підтримують українців, і благодійних асоціацій, що збирають гуманітарну допомогу для України.

Читайте також: У Празі відбувся мітинг на підтримку України перед посольством РФ

Такі громадянські акції українці у Франції влаштовують регулярно. Зокрема, у День боротьби з гендерним та сексуальним насильством на мітингу нагадали, що Росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-