Фундація «Українці в Нідерландах» взяла участь в зустрічі з литовською громадою

Фундація «Українці в Нідерландах» взяла участь в зустрічі з литовською громадою

Укрінформ
Посольство України в Нідерландах організувало зустріч Фундації «Українці в Нідерландах» з литовською громадою, під час якої представники фундації розповіли про свою діяльність і досягнення, а також обмінялися досвідом з литовцями.

Як передає Укрінформ, про це Фундація «Українці в Нідерландах» (Oekraïners in Nederland) повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

 «Останні 10 років навчили нас того, що нам потрібно працювати й боротися за безпеку і процвітання наших країн як всередині країни, так і за її кордонами. Здебільшого посольства представляють уряди, але наші громади можуть зробити багато для своїх країн, залишаючись активними, креативними та об’єднаними. Ми віримо, що українці та литовці можуть багато чому навчитися одне в одного. Мушу визнати, що українські громади в усьому світі зробили значний внесок у збільшення підтримки України з-за кордону», – відзначив у своїй вітальній промові Нейлас Танкевічус, Посол Литовської Республіки в Нідерландах.

Своєю чергою посол України в Нідерландах Олександр Карасевич відзначив важливість підтримки України Литвою.

«Допомога Литви є гігантською, але важлива не лише державна допомога та співпраця, а й прямі зв’язки між нашими народами. Завжди, коли потрібна допомога та підтримка, ми знаємо, що Литва є нашим прибічником», – сказав він.

«Я хотів би висловити глибоку вдячність Литві та всій литовській громаді тут, у Нідерландах, за підтримку та співпрацю. Звичайно, війну ще не завершено, попереду ще багато справ, та ми й надалі розвиватимемо і поглиблюватимемо співпрацю», – зазначив член правління Фундації «Українці в Нідерландах» Олександр Томащук.

Також багато уваги приділили гуманітарним питанням. Завдяки роботі волонтерів гуманітарного напрямку Фундація «Українці в Нідерландах» відправила в Україну великий обʼєм допомоги. Про це під час зустрічі повідомила керівниця гуманітарного напрямку фундації Наталія Заготинська.

«З 24 лютого 2022 року Фундація змогла зібрати майже 2 млн євро та відправити в Україну 76 300 кг медичних товарів, 610 000 кг гуманітарної допомоги, а саме товарів першої необхідності, а також понад 70 автівок», – доповіла вона.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в Гаазі відбулася зустріч активних волонтерів Фундації «Українці в Нідерландах», під час якої обговорили проблеми та виклики, що постають перед фундацією, підбили підсумки волонтерської роботи за 600 днів від повномасштабного вторгнення РФ і розглянули плани щодо подальшої діяльності.

Фото: Фундація «Українці в Нідерландах» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-