У ботанічному саду Університету Страсбурга посадили кущ калини

У ботанічному саду Університету Страсбурга посадили кущ калини

Фото
Укрінформ
У ботанічному саду Університету Страсбурга (Франція) відбулася особлива подія, що символізує культурну єдність та підтримку України в Європі, – було посаджено кущ калини.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Постійне представництво України при Раді Європи.

Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк зазначив, що калина завжди мала особливе значення для України, а після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, калина набула особливого значення, ставши символом незламності українського народу.

У церемонії взяли участь Петрас Аушстравічус, депутат Європейського парламенту, Вероніка Бертоль, заступниця мера Страсбурга з європейських питань, Йоліта Шіланскене, голова литовської громади в Ельзасі, Ольга Костенко, президент неурядової організації «PromoUkraïna», представники ботанічного саду університету Страсбурга, дипломати, а також члени української та литовської громад.

Зауважується, що висаджений особливий сорт калини «Viburnum opulus L. ‘Dievind’», який був виведений в Литві вченими Університету Вітовта Великого, професором Ремігіюсом Даубарасом і доктором Лаїмою Чесонєнє.

У Постійному представництві України при Раді Європи додали, що на знак підтримки України 28 листопада у Брюсселі буде посаджено ще один кущ «Viburnum opulus L. ‘Aras’», вирощений у Литві.

Нагадаємо, в Українському саду в Ризі під час Всеукраїнської благодійної акції «Мільйон дерев памʼяті та життя», яка відбувається у рамках глобальної екоініціативи Greening of the Planet, було висаджено 25 кущів калини як символу України.

Фото: Постійне представництво України при Раді Європи / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-