Асоціація українців Данії відзначила п’ятирічний ювілей

Асоціація українців Данії відзначила п’ятирічний ювілей

Укрінформ
Посольство України в Данії від імені посла України Михайла Видойника та усього колективу диппредставництва привітало Асоціацію українців Данії (AUD: Association af Ukrainere i Danmark) з п’ятиріччям від дня її заснування.

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Не вистачить слів, щоб перерахувати всі добрі справи, здобутки та реалізовані задуми, які Асоціація українців Данії, спільно з багатьма організаціями, яких вона об’єднує, були здійснені за ці 5 років», – зауважили у диппредставництві.

Так, силами активістів і волонтерів АУДу організовувались і проводились підтримка позитивного іміджу України серед данського суспільства, акції на підтримку України, благодійні концерти, семінари, та багато інших заходів.

У Посольстві зазначили, що особливого значення діяльність АУДу набула після початку повномасштабної війни кремля проти України.

«Збір і транспортування гуманітарної допомоги для потреб України, надання допомоги вимушеним переселенцям з України тут в Данії, яких російська агресія змусила тимчасово залишити свої домівки, організація українських суботніх і недільних шкіл, благодійні аукціони, спортивні заходи, все це кропітка праця волонтерів, психологів, вчителів, митців, лікарів, юристів з числа української громади Данії з однією метою – підтримка і допомога Україні і українцям», – ідеться в дописі.

Диппредставництво побажало успіхів і висловило щиру вдячність усім членам і волонтерам Асоціації українців Данії за їхню роботу, патріотизм і відданість своїй справі. За те, що вони оберігають українську мову, культуру й українську душу далеко від Батьківщини та сприяють поглибленню українсько-данської дружби.

Нагадаємо, влітку 2023 року в місті Орхус за участі представників українських організацій Данії відбулася зустріч координаційної ради Асоціації українців Данії, під час якої обговорювалися питання взаємопідтримки, вдосконалення співпраці та комунікацій з акцентом на підтримці та допомозі Україні.

Фото: Посольство України в Данії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-