У Будапешті українців запросили на безплатну літературну екскурсію

У Будапешті українців запросили на безплатну літературну екскурсію

Укрінформ
Фундація української книги в Угорщині UNABOOK запросила українців, які покинули домівки через війну, на літературну екскурсію у Будапешті «Йдемо шукати серце султана Сулеймана, в якому живе Роксолана».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці.

«На цій зустрічі ви дізнаєтеся, як в середині ХVI століття Османська імперія завоювала більшу частину великої Угорщини і її столицю. Ми разом шукатимемо серце султана і почуємо, яким було життя українки Роксолани – величної постаті епохи Ренесансу, яка у ХVI століття змогла пройти тернистий шлях від доньки українського священника до величної султанки. Ви довідаєтеся, хто вона й звідки родом, як бранка змогла полонити султана, яке її місце в історії, а також почуєте про особисту історію кохання, відтворену в її листуванні з султаном», – ідеться в анонсі.

Також учасники екскурсії матимуть можливість оглянути Церкву Матяша, яка за часів османської імперії стала головною мечеттю Буди. Охочі познайомляться з історією будівництва церкви, з видатними історичними подіями, пов’язаними з нею, помилуємося її багатим оздобленням, почуємо розповідь про періоди будівництва, розквіту та часи, коли церква Матяша була головною мечеттю Буди.

Також можна буде ознайомитися з історією створення Рибацького Бастіону, побачити пам'ятники Святому Іштвану, Святому Георгію та Хуняді Яношу, архітектурні пам’ятки, почути легенди та історію старовинної Буди.

Тривалість літературної прогулянки 2 – 2,5 години. Мова зустрічі – українська.

Екскурсія безплатна. Вона розпочнеться 18 листопада о 13.00 за адресою 1014 Budapest, Szentháromság tér, біля Церкви Матяша.

Нагадаємо, першу літературну екскурсію у рамках проєкту ЛітераTURA Фундація української книги в Угорщині «UNABOOK» провела у Будапешті у жовтні 2023 року.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-