Фундація української книги в Угорщині долучилася до кампанії на згадку про загиблих митців

Фундація української книги в Угорщині долучилася до кампанії на згадку про загиблих митців

Укрінформ
Фундація української книги в Угорщині UNABOOK долучилася до ініціативи Українського ПЕН #EmptyChairWeek «Тиждень порожніх стільців» з нагоди Дня порожніх стільців, підготувавши статті про вбитих росіянами українських письменників.

Як передає Укрінформ, про це фундація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

День порожніх стільців за ініціативою Міжнародного ПЕН відзначається у світі 15 листопада з кінця 1980-х років. Стільці символізують авторів, які не можуть бути присутніми через ув’язнення, переслідування, зникнення чи вбивство.

Український ПЕН цього дня вирішив нагадати про митців, життя яких забрала повномасштабна війна Росії проти України. У соціальних мережах кампанія EmptyChairWeek триватиме з 13 до 19 листопада.

Першою інформаційною акцією Фундації UNABOOK у межах #EmptyChairWeek стала стаття на вшанування пам’яті дитячого письменника Володимира Вакуленка-К, розстріляного російськими окупантами навесні 2022 року в рідному місті Ізюм на Харківщині.

Наступна стаття розповідає про письменницю Вікторію Амеліну, яка документувала й оприлюднювала злочини Росії, і померла від ран, отриманих внаслідок ракетного обстрілу Краматорська.

Третій матеріал присвячений творчості загиблого на фронті поета і воїна Гліба Бабіча.

Нагадаємо, Фундацію української книги в Угорщині «UNABOOK», яка ставить за мету продовження та примноження найкращих традицій друкованого українського слова за кордоном, було створено 2023 року до Дня Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-