Українську книжкову поличку відкрили в центральній бібліотеці Юрмали

Українську книжкову поличку відкрили в центральній бібліотеці Юрмали

Фото
Укрінформ
У Юрмальській центральній бібліотеці 15 листопада відбулося відкриття «Української книжкової полички» – проєкту, що реалізовується у всьому світі під патронатом Першої леді України Олени Зеленської за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

В урочистому заході взяли участь посол України в Латвії Анатолій Куцевол, мер Юрмали Рита Спроге, керівниця Управління культури мерії Юрмала Агнес Мілтіні, а також директор бібліотеки Мара Якобсоне.

Відтепер для відвідувачів бібліотеки будуть доступні книги про історію України, її культуру та традиції, туристичний потенціал, а також книги видатних українських поетів іі письменників, серед яких, зокрема, перекладені на латиську мову твори Тараса Шевченка, а також збірки віршів Лесі України, які доступні для читання українською мовою.

Окремо для українських дітей, які через війну вимушено залишили свої домівки та знайшли прихисток в Юрмалі, було передано до бібліотеки українські дитячі книги. Загалом, Посольством України до бібліотеки були передані історичні книги, художня література українською, латиською та англійською мовами.

Зауважується, що Українська книжкова поличка в Юрмалі стала четвертою поличкою, яка діє в Латвії. Проєкт було реалізовано в Національній бібліотеці Латвії, Ризькій центральній бібліотеці, а також в бібліотеці міста Огре. Планується відкриття поличок з українськими книгами й в інших латвійських містах.

Посольство подякувало партнерам за допомогу в придбанні та отриманні книг для українських дітей – латвійському фонду Ziedot.lv, а також Фонд родини Богдана Гаврилишина / Bohdan Hawrylyshyn Family Foundation.

Нагадаємо, раніше в листопаді нові Українські книжкові полички з'явилися у Польщі – у Воєводській і міській публічній бібліотеці ім. Вітольда Белзи в Бидгощі та Воєводській публічній бібліотеці – Коперніканській Книгарні в Торуні.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-