У Гаазі проведуть перший Форум української громади у Нідерландах

У Гаазі проведуть перший Форум української громади у Нідерландах

Укрінформ
У Гаазі відбудеться перший Форум української громади у Нідерландах, який стане майданчиком для обговорення нагальних питань закордонних українців та вироблення спільної позиції щодо розвитку українства в Нідерландах.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Нідерландах, яке виступило ініціатором цієї події.

Зауважується, що захід є також унікальною можливістю для знайомства та налагодження активної взаємодії між різними осередками української спільноти.

До участі у форумі запрошуються представники українських громадських організацій, освітніх осередків, культурних і творчих обʼєднань, волонтерських ініціатив, а також митці, художники, письменники, літератори, перекладачі й активні громадяни.

Програма заходу:

  • 14:30 – 15:00 прибуття учасників
  • 15:00 – 16:15 панельна дискусія «Українство за кордоном: важливість збереження самобутності та національної ідентичності»
  • 16:15 – 16:30 коротка перерва
  • 16:30 – 17:30 панельна дискусія «Українська культура: успішна та ефективна презентація»
  • 17:30 – 18:30 прийняття та завершення заходу

Дата: 9 грудня 2023 року з 14.30 до 18.30. Адреса: Музей Beeld & Geluid (Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag).

Реєстрація (обовʼязкова) за посиланням. Кількість місць обмежена.

Нагадаємо, у жовтні у Гаазі відбулася зустріч активних волонтерів фундації «Українці в Нідерландах», під час якої обговорили проблеми та виклики, що постають перед фундацією, підбили підсумки волонтерської роботи за 600 днів від повномасштабного вторгнення РФ і розглянули плани щодо подальшої діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-