Українську жіночу громаду ОАЕ вперше представили на конгресі СФУЖО

Українську жіночу громаду ОАЕ вперше представили на конгресі СФУЖО

Фото
Укрінформ
Співзасновниця та координаторка Української жіночої ініціативи в ОАЕ Маріана Євсюкова представила УЖІ на ХІІ конгресі Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО), який відбувся у жовтні у польському Перемишлі.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

Вона мала нагоду представити діяльність УЖІ та її партнерів в ОАЕ на річних нарадах конгресу, зокрема під час проведення ІІ міжнародної асамблеї «Українка у світі».

«Цей день був надзвичайно урочистим, і водночас дуже теплим та «домашнім». Українки, які живуть за тисячі кілометрів одна від одної і які вперше побачилися в Перемишлі, раділи одна одній як рідні, відчувалась неймовірна солідарність та єднання. Учасниці, їхнє спілкування між собою, гордість одна за одну та українок в цілому, довели, що гасло конгресу «Об’єднані любов’ю до України – для її перемоги та відновлення» відповідає дійсності», – розповіла пані Євсюкова, яка з осені 2021 року є однією з представниць СФУЖО до ООН.

Також пані Маріана виступила модераторкою першої панельної дискусії асамблеї «СФУЖО: 75 років єднання українського жіноцтва та міжнародної адвокації українських інтересів», під час якої виступали в. о. голови СФУЖО, д-ка Євгенія Петрова; директорка МІОК, д-ка Ірина Ключковська; урядова уповноважена з питань гендерної політики, народна депутатка 5-го скликання, д-ка Катерина Левченко; голова Союзу українок Америки Наталія Павленко.

«Коли слухала виступи панелісток, присвячені історії та здобуткам СФУЖО задля адвокації українських інтересів, мені спало на думку, що СФУЖО спростовує тезу Сімони де Бувуар про те, що жінкам бракує солідарності. Адже СФУЖО вже 75 років доводить, що українські жінки, українські жіночі організації обʼєднані та солідарні задля досягнення загального блага для України»,– поділилася враженнями від дискусії спікерок Маріана Євсюкова.

В останній день координаторка УЖІ в ОАЕ стала спікеркою круглого столу конгресу на тему «Дорожня карта СФУЖО на майбутнє», під час якого поділилася своїм баченням розвитку Федерації, зокрема щодо діяльності на теренах ООН.

«Є багато різних майданчиків у рамках ООН, але нам не вистачає ресурсу для розробок заяв, пропозицій і озвучення їх на різних рівнях цієї організації. Тому необхідно додатково залучити інші організації-члени СФУЖО до цього процесу, а також співпрацювати в цій сфері з правозахисними організаціями в Україні. Крім того, слід активізувати учать в дорадчих радах Ради Європи та інших міжнародних організаціях», – зазначила пані Євсюкова.

Нагадаємо, ХІІ Конгрес Світової федерації українських жіночих організацій та урочисте відзначення 75-річчя СФУЖО відбулися 4 - 17 жовтня в Українському народному домі у Перемишлі.

Фото: МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-