У Таллінні посол зустрівся з представниками Конгресу українців Естонії

У Таллінні посол зустрівся з представниками Конгресу українців Естонії

Укрінформ
У приміщенні Українського культурного центру в Таллінні відбулася зустріч Посла України в Республіці Естонія Максима Кононенка з керівниками регіональних організацій та активістами Конгресу українців Естонії, яке очолює Віра Коник.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії.

Конгрес українців Естонії нині об'єднує дванадцять товариств: Українське земляцтво Естонії, Українське земляцтво Нарви, Союз українок Естонії, Центр української культури, Українське земляцтво «Барвінок» (м. Раквере), Товариство української культури «Промінь», Українське земляцтво «Два кольори» (м. Кохтла-Ярве), Український музей (м. Кохтла-Ярве), Спортивний клуб «Дніпро».

У заході також взяли участь активісти: Тетяна Подольська (м.Пярну), професор міжнародного права Євген Цибуленко, актор і режисер Віктор Марвін, поетеса та перекладачка Катерина Новак, волонтерка Ольга Струцька, журналіст Дмитро Мороз, засновник та керівник «Центру допомоги вимушеним переселенцям», юрист Богдан Мазур, волонтери Зоряна та Сергій Мартинови, засновник Української греко-католицької церкви в Естонії та Центру української культури Анатолій Лютюк.

Голова Конгресу Віра Коник представила пану послу керівників організацій та активістів, які розповіли йому про свою діяльність та плани, а також попередньо обговорили можливість здійснення його візитів в регіони. Українське земляцтво «Барвінок» (м. Раквере) запросило Посла на захід з нагоди святкування 20-річчя заснування, проведення якого планується у квітні 2024 року.

«Взагалі різноманітність сфер діяльності товариств та активістів вражає. Це допомога ЗСУ, вимушеним переселенцям та дітям, культурно-просвітницька та освітня діяльність, а також організація вистав, концертів та виставок, медіапроєкти», – розповіли в Посольстві.

Максим Кононенко подякував присутнім за їхню активну діяльність і наголосив, що Посольство відкрите для пропозицій та готове підтримувати цікаві проєкти.

Нагадаємо, у вересні Посол України Максим Кононенко відвідав «Школу свободи» у Таллінні, створену спеціально для українських дітей, що залишили свої рідні домівки, рятуючись від розпочатої Росією війни.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-