Українські біженці в Німеччині щомісяця заощаджують у середньому 500 євро

Українські біженці в Німеччині щомісяця заощаджують у середньому 500 євро

Укрінформ
Більшість українців, які вимушено знаходяться у Німеччині через повномасштабне вторгнення, заощаджує 494 євро (близько 19 тис. грн)  на місяць після оплати усіх витрат, пов’язаних із перебуванням у країні.

Про це йдеться у дослідженні «З Польщі до Німеччини. Нові тенденції міграції українських біженців», проведеному Міграційною платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету на замовлення Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі.

Зокрема, 38% респондентів твердять, що після оплати всіх витрат на проживання в Німеччині у них залишається понад 500 євро  (19,4 тис. грн) на місяць. Майже у кожного п’ятого залишається від 100 до 300 євро (3,9-11,6 тис. грн), ще 28% респондентів заявляють, що заощаджують від 301 до 500 євро (11,7-19,4 тис. грн), а 15% вдається зекономити до 100 євро (3,9 тис. грн). Натомість 13% респондентів заявляють про те, що у них залишається понад 1000 євро (38,8 тис. грн).  

Автори дослідження зазначають, що аналогічне опитування в Польщі показало, що у 59% громадян України після оплати всіх витрат на проживання в Польщі залишається  майже у 4,5 раза менше – понад 500 злотих на місяць (близько 111 євро – 4,3 тис. грн).

“Можливість більше заробити та заощадити спонукають українців переїжджати з Польщі до Німеччини. Також Німеччина є у топі зацікавлення роботою серед українців, які перебувають в Україні і шукають можливостей заробити закордоном”, – розповідає директор міжнародної рекрутації Міграційної платформи EWL Марцін Колодзейчик.

За даними Євростату,  з серпня минулого року кількість зареєстрованих громадян України у Німеччині зросла на 410 тис.  Дослідження EWL показує, що на рішення біженців обрати Німеччину найбільше впливає соціальний фактор – наявність друзів і знайомих у Німеччині (43%), а також матеріальні питання, а саме привабливіші соціальні виплати в Німеччині (42%), можливість накопичення більших заощаджень (38%) та пропозиції роботи з вищою зарплатою (27%)

Дослідження було проведено на основі аналізу результатів опитування «З Польщі до Німеччини. Нові тенденції міграції українських біженців»,  яке організували у серпні 2023 року в Німеччині Міграційна платформа EWL та Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету на замовлення Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща. Тоді було опитано 400 повнолітніх громадян України, які приїхали до Польщі після початку війни, а потім виїхали до Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, станом на вересень 2023 року в Німеччині було офіційно зареєстровано понад мільйон українських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-