Українці з Італії здійснили прощу до французького Лурда

Українці з Італії здійснили прощу до французького Лурда

Фото
Укрінформ
Відбулося щорічне паломництво вірних Апостольського Екзархату в Італії до Санктуарію Пресвятої Богородиці у Лурді (Франція), у якому взяли участь тисячі вірян зі своїми душпастирями з десятків різних міст Аппенінського півострова.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Апостольський Екзархат для українців-католиків візантійського обряду в Італії.

Прибувши до святого місця, паломники мали можливість відвідати родинний дім св. Бернадетти, де дізнались про її життєвий шлях та численні випробування на дорозі до святості. Особливим досвідом було перебування у купелі чудотворної води, можливість омитися та з вірою зачерпнути її для особистого духовного відновлення та щоб поділитися нею з близькими та друзями.

Після приватних молитов та відвідин духовних зупинок Лурду, паломники зібрались разом у Базиліці святої Вервиці на Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив Преосвященний Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Екзарх, у співслужінні священників з Італії, Іспанії, Франції, України. Богослужіння прикрасив мелодійним співом хор української громади м. Мантови.

Молитовна програма прощі продовжилась в українському храмі Успіння Пресвятої Богородиці, де Владика Діонісій відслужив Молебень до Божої Матері.

Також українці взяли участь у міжнародній молитві Вервиці на площі перед Базилікою, на якій молилися і співали також українською мовою (хор м. Ровіго виконав декілька духовних пісень), а Апостольський Екзарх уділив усім присутнім архиєрейське благословення.

Крім того, спільнота Апостольського Екзархату зібралась на місці об’явлень Пресвятої Богородиці, щоб у Євхаристійній молитві просити опіки для нашого народу і заступництва в особистих наміреннях. 

Завершальним моментом паломництва стала Хресна дорога, з роздумами, присвяченими війні в Україні.

Нагадаємо, раніше у жовтні відбулася всеукраїнська проща до французького міста Лурд, яку очолив апостольський адміністратор єпархії Святого Володимира Великого в Парижі владика Гліб Лончина.

Фото: esarcato-apostolico-ucraino.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-