Посол України та Почесний консул долучилися до Монреальського саміту з питань міжнародної безпеки

Посол України та Почесний консул долучилися до Монреальського саміту з питань міжнародної безпеки

Укрінформ
Посол України в Канаді Юлія Ковалів і Почесний консул України в Монреалі, Президент Громадської організації «Україна-2050» Евген Чолій взяли участь у Монреальському саміті з питань міжнародної безпеки, який був зосереджений на триваючому вторгненні Росії в Україну.

Про це Укрінформу повідомила Громадська організація «Україна-2050».

Саміт був організований Монреальським інститутом досліджень геноциду та прав людини при Університеті Конкордія на чолі з його Виконавчим директором Кайлом Метьюзом.

Під час заходу було проведено шість панелей, а саме: (1) Україна під ударом: дискусія на високому рівні; (2) Відповідь НАТО на війну в Україні: zeitenwende? (3) Правосуддя та відповідальність за жорстокі злочини; (4) Велика гра дезінформації: аналіз авторитарних тактик; (5) Китайсько-російська вісь і Україна; (6) Майбутні результати глобальної безпеки: що чекає Україну попереду?

Посол України в Канаді Юлія Ковалів під час першої панелі зазначила, що сьогодні найкращим захистом для цивільного населення в Україні є допомога системами протиповітряної оборони – особливо напередодні зими, враховуючи прицільні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України минулої зими.

Президент Громадської організації «Україна-2050» Евген Чолій виступив під час панелі щодо дезінформації. Він наголосив, що російська дезінформація часто полягає в поширенні навмисно заплутаного матеріалу відносно будь-якого важливого питання, щоб змусити читача зробити висновок, що він більше не знає кому вірити, що зазвичай доводить до того, що він стає байдужим до цього питання.

У ГО «Україна-2050» додали, що цей саміт був високого рівня і багато учасників вважали, що такий саміт має стати щорічним у Монреалі.

Нагадаємо, у Генеральному консульстві США в Монреалі (Канада) відбулася зустріч почесного консула України в Монреалі Евгена Чолія з генконсулом Сполучених Штатів Робертом П. Сандерсом.

Під час зустрічі пан Чолій розповів Роберту П. Сандерсу про важливість активної підтримки України та посилення санкцій проти Росії в цей критичний час, щоб Україна могла якнайскоріше перемогти у повномасштабній війні Росії проти України і таким чином забезпечити мир, безпеку та стабільність у Європі.

Фото надане ГО «Україна-2050»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-