Україну представили на святкуванні Дня німецької єдності в Гамбурзі

Україну представили на святкуванні Дня німецької єдності в Гамбурзі

Фото
Укрінформ
На святкуванні Дня німецької єдності у Гамбурзі ключові українські організації та окремі активісти й волонтери об’єдналися на запрошення Гамбурзького Сенату і Генконсульства України, щоб гідно представити Україну та свою діяльність на святі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Гамбурзі.

У ГКУ розповіли, що завдяки залученості української громади на міському ярмарку успішно запрацював Український намет, де можна було скуштувати національні страви, придбати українські сувеніри чи взяти участь у творчих воркшопах, зі сцени просто неба лунали не лише українські пісні, але й пісні інших народів, які мешкають в Україні, а головна церква Св.Петра наповнювалася багатоголоссям українського церковного співу.

У Генконсульстві зауважили, що активність українців у німецькому святі була високо оцінена владою Гамбурга – Український намет відвідали Перший бургомістр др.Петер Ченчер і сенатор з внутрішніх справ Енді Гроте, Уповноважена при Федерації, у справах Європи та міжнародних справах Альмут Мьоллер та керівниця Державної канцелярії Сенату Корінна Нінштедт.

Також Посол України Олексій у ФРН Макеєв, який брав участь в офіційних святкуваннях Німеччини, зміг спільно з Генеральним консулом України в Гамбурзі Іриною Тибінкою поспілкуватися зі співвітчизниками та почастуватися домашніми смаколиками.

Генеральне консульство України в Гамбурзі висловило щиру подяку усім, хто зумів своїми ідеями та працею долучитися до цього грандіозного дійства, а також використав нагоду, щоб ще раз нагадати гамбурзькій спільноті про важливість підтримки України у ці наповнені викликами часи та зібрав кошти для потреб нашої держави.

Нагадаємо, Генконсульство України в Гамбурзі разом з українською громадою з метою привернення уваги до особистих історій українців та українок, частина з яких знайшли прихисток у Німеччині, взяло участь у Довгій ночі консульств, що відбулася у рамках Тижня Європи.

Фото: Generalkonsulat der Ukraine in Hamburg / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-