У Каунаському університеті відкриють центр Маріупольського університету

У Каунаському університеті відкриють центр Маріупольського університету

Укрінформ
У понеділок, 9 жовтня, в Університеті ім. Вітаутаса Великого у місті Каунас в Литві відкриється центр Маріупольського державного університету.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

«Ми раді, що можемо продовжувати розширювати наші відносини з Україною, які були міцними і до війни – у нас було 30 договорів з університетами цієї країни», – зазначив ректор Каунаського університету Юозас Аугутіс.

З нагоди відкриття нового Центру відбудуться академічний форум і бесіда-дискусія студентів і школярів із ректором Маріупольського університету Миколою Трофименком. У бесіді зі школярами та студентами з України Трофименко розповість про історію Маріупольського університету, його стійкість до викликів, про минулі та теперішні досягнення.

Також планується обговорити створення платформи, що об'єднує українську молодь Каунаса, та участь у діяльності Українського центру.

Того ж дня, у другій половині дня відбудеться форум «Трансформації академічних спільнот», під час якого буде підписано договір про відкриття нового Центру Маріупольського державного університету в Університеті ім. Вітаутаса Великого, а також відбудеться обговорення ролі університетів у соціальних змінах.

Після вторгнення Росії в Україну Каунаський університет прийняв понад 300 українських студентів. Минулого року при Каунаському університеті було створено Український центр.

Історія Маріупольського університету бере свій початок у 1991 році. Після окупації міста російськими загарбниками він працює в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у майбутньому 34% українських біженців у Литві планують залишитися жити та працювати в цій країні.

Університет Вітаутаса Великого. Фото: E. Blaževič/LRT nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-