У Вільнюсі відбудеться відкриття муралу, присвяченого силі України та її народу

У Вільнюсі відбудеться відкриття муралу, присвяченого силі України та її народу

Укрінформ
8 жовтня в центрі Вільнюса відбудеться відкриття муралу «NEZLAMNA / Незламна», присвяченого незламній вольовій силі українського народу в захисті своєї свободи, а також важливості збереження нематеріальної культурної спадщини, яка зміцнює громади та нації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці.

У створенні нового муралу свої зусилля об'єднала міжнародна команда, яка стояла за неофрескою «До перемоги» (на так званому «Будинку Москви» у Вільнюсі).

«У центрі майбутнього муралу стоїть Тетяна Дроботя, та сама волонтерка із Запоріжжя. Ця вперта молода жінка одягнута у костюм з національними візерунками, створений українськими дизайнерами. Вона стоїть на скелі в Запоріжжі після вибуху Каховської ГЕС», – ідеться в анонсі.

На події зустрінуть учасників вся міжнародна творча команда з Литви, Естонії та України.

Ведуча урочистої події з нагоди відкриття – Світлана Залужна, українська біженка та громадська діячка. У 2022-2023 роках вона заснувала проєкт UA+LT-TULA, метою якого є спільна інтеграція та збагачення українських та литовських родин через культуру та мистецтво.

У музичній програмі виступить ансамбль Марини Пилипенко (етноджаз), яка  прибула з Дніпра та знайшла притулок у Литві.

Церемонія відкриття муралу на стіні будинку за адресою вул. Юозапавичюса, 9 в центрі Вільнюса відбудеться в неділю о 18:00. 

Нагадаємо, в Роджерс Парк у Чикаго невідомі намалювали свастику на українському муралі, створеному українкою Вікторією Ткаченко цього літа у рамках фестивалю "The Artists of the Wall Festival".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-