Центральний Союз українських студентів відновив свою діяльність після паузи у 30 років

Центральний Союз українських студентів відновив свою діяльність після паузи у 30 років

Укрінформ
Центральний Союз українських студентів (ЦеСУС), який об’єднав українську молодь з різних країн, відновлює свою роботу після майже 30-річної перерви.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Світовий союз українців (СКУ).

Зазначається, що студентство українського походження об‘єднує зусилля, аби боротись з російською дезінформацією, популяризувати український світ, а також співпрацювати зі світовими вищими навчальними закладами та посилювати голос України в найпопулярніших вишах світу. 

На перших Установчих зборах, які відбулися 23 вересня, світове студентство обрало провід відродженої організації. Президентом організації став Роман Ґрод (Канада). Першою заступницею призначили Даню Панків (Канада). Другою заступницею – Анастасію Сігнаєвську (Чехія).

«Центральний союз українських студентів має довгу історію. В 1922 році він був створений, щоб обʼєднувати українських студентів по цілому світі. Ми вважаємо, що сьогодні, на столітню річницю створення організації є символічно та важливо, знову відродити ЦеСУС, для об’єднання студентів довкола ідеї. Наш голос є дуже важливою підтримкою України, особливо в такий складний час», – сказав Роман Ґрод.

Секретарем ЦеСУС стане Теона Кахіані (Грузія). Комітет по боротьбі з дезінформацією очолить Герман Шмідт (Німеччина), Комітет з підвищення обізнаності та популяризації України – Софія Данилишин (Аргентина), а Комітет по співпраці з вищими навчальними закладами – Ріна Шабанов (Франція).

Центральний Союз українських студентів був заснований в 1922 році в Празі та став представником українського студентства за кордоном. У 1994 він фактично припинив своє існування. 

Світовий конгрес українців привітав відродження ЦеСУСу та побажав успіхів у роботі на благо України та її перемоги в битві з імперією зла – Росією. 

«Молодь з різних країн світу зібралась разом, щоб відродити потужну міжнародну студентську організацію – Центральний Союз українських студентів (ЦеСУС)», – повідомили в організації.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців та Unite With Ukraine ініціює програму навчань для українських лікарів у клініці Альберта Айнштайна (Hospital Israelita Albert Einstein) в бразильському місті Сан-Паулу.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-