Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту президента СКУ до України

Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту президента СКУ до України

Укрінформ
Світовий конгрес українців підбив підсумки офіційного візиту до України президента СКУ Павла Ґрода, під час якого він передав додаткових 15 британських гусеничних бронетранспортерів Силам тероборони ЗСУ, а також провів низку зустрічей щодо важливих ініціатив СКУ. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, бронетранспортери особисто прийняв генерал-майор Ігор Танцюра, Командувач Сил територіальної оборони України. Військовий запевнив, що машини будуть виконувати завдання з переміщення особового складу до переднього краю, доставлення вантажів, транспортування поранених і забезпечення їх надійного захисту під час переміщення, а також інші бойові завдання.

Читайте також: Діаспора передала Силам ТрО нову партію бронетранспортерів

Додатково від ініціативи Unite With Ukraine захисники отримали для фронту 10 відновлених повнопривідних вантажівок ГАЗ-66 та 2 багатоцільових броньованих тягачі МТ-ЛБ. Загалом 11 вересня від світового українства Павло Ґрод передав для ЗСУ 27 машин загальною вартістю 68 мільйонів гривень. 

Також Павло Ґрод зустрівся з очільником Головного Управління Розвідки Кирилом Будановим – обговорили питання подальшої підтримки наших захисників від світового українства.

Читайте також: СКУ зібрав через United with Ukraine 40 млн дол. для захисників України

Про підтримку українського шкільництва, можливості отримати якісну українську  освіту за кордоном для тимчасових переселенців та тіснішу співпрацю із дипломатичними установами йшлося на зустрічі Президента СКУ з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. 

У СКУ також поінформували, що вже в жовтні проєкт СКУ Energize Ukraine обладнає для живлення від сонячних батарей одну із найбільших шкіл Чернігівщини, що постраждала від ракетних атак Росії.

Читайте також: Світовий конгрес українців доставив для Тероборони 15 екскаваторів

Під час свого візиту в Україну, Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод відвідав Ірпінський ліцей «Мрія», оснащений аналогічною мережею живлення від сонячних батарей. Гібридна сонячна станція, встановлена в закладі освіти, дозволяє дітям навчатись незалежно від блекаутів чи тимчасового відключення електроенергії. Станція дозволяє підтримувати електроенергію протягом 8 годин у випадку повного блекауту. 

Крім того, напередодні вшанування 90-х роковин Голодомору Павло Ґрод зустрівся з головою товариства «Меморіал» імені Василя Стуса Степаном Кубівим. Під час зустрічі визначили основні напрями співпраці у відзначенні роковин, обговорили ключові питання та висловили спільні наміри щодо належного вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду як в Україні, так і по всьому світу. 

На знак подяки від імені СКУ Павло Ґрод вручив Степану Кубіву свічник, виготовлений з уламків розбитого скла з міста Лиман на Донеччині, частини ракети С-300, випущеної росіянами на мирну українську землю та металевої гілки верби, що символізує відродження життя і перемогу України. 

Нагадаємо, президент СКУ Павло Ґрод здійснив офіційний візит до Румунії у рамках якого було проведено низку зустрічей на високому рівні, зокрема, з Тітусом Корлацеаном, головою Комітету зовнішньої політики Сенату Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-