Світовий конгрес українців доставив для Тероборони 15 екскаваторів

Світовий конгрес українців доставив для Тероборони 15 екскаваторів

Відео
Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) доставив у рамках своєї ініціативи Unite With Ukraine 15 екскаваторів JCB 3CX для Управління сил підтримки Командування Сил територіальної оборони Збройних сил України. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, екскаватори JCB 3CX з потужними дизельними двигунами 55 кВт будуть використовуватись для інженерних проєктів, таких як облаштування нових оборонних позицій для захисників України. Машини призначені для виконання складних землерийних робіт, таких як копання траншей та окопів, переміщення землі та інших важких матеріалів.

За словами директора ініціативи Unite With Ukraine СКУ Андрія Потічного, екскаватори JCB 3CX були знайдені, придбані та доставлені до України в дуже короткий термін. Цей проєкт розпочали менше ніж двадцять днів тому.

Читайте також: СКУ закликав долучитися до збору Великодніх кошиків порятунку на передову

«Ми пишаємося можливістю передати це життєво необхідне обладнання силам Територіальної Оборони. Повномасштабна війна триває вже другий рік, саме тому важливість бути готовими до будь-яких викликів стає ще більш очевидною. Спроможність наших Збройних Сил ефективно копати траншеї та облаштовувати сотні кілометрів оборонних ліній є дуже важливою для майбутніх успіхів на полі бою», – сказав він. 

Потічний розповів, що екскаватори будуть розподілені між п’ятьма бригадами та використовуватимуться для зміцнення українських оборонних позицій у зонах ведення бойових дій та прикордонних районах. 

Своєю чергою командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України генерал-майор Ігор Танцюра заявив, що Світовий конгрес українців  від початку повномасштабного російського вторгнення є надійним та стабільним партнером Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Їхня надзвичайна підтримка та співпраця була та залишається важливою складовою успіху на полі бою. 

За його словами, у рамках своєї ініціативи Unite With Ukraine СКУ доставив допомоги на сотні мільйонів гривень, зокрема броньовані транспортні засоби, тактичну медицину, безпілотні літальні апарати, зимове спорядження та інше життєво необхідне обладнання для наших військ. І доставка 15 екскаваторів цього тижня – є ще одним прикладом високого рівня нашої спільної роботи з СКУ.

«Ми неймовірно вдячні Світовому конгресу українців, українській діаспорі та друзям України з усього світу за їхню підтримку та постійну співпрацю в час, коли ми потребуємо цього найбільше. Разом ми можемо досягти неймовірних результатів», – подякував Танцюра.  

Читайте також: Завдяки ініціативі СКУ в Україну прибули 25 британських броньованих машин

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод зауважив, що послідовна підтримка воїнів Тероборони, які ще нещодавно були цивільними,  була і є основним пріоритетом СКУ з перших днів цієї фази війни росії проти України, метою якої є геноцид українського народу.

«Завдяки нашій ініціативі Unite With Ukraine ми підтримували та продовжуємо підтримувати ТрО всіма нашими можливостями та ресурсами. Після успішного виконання цієї місії з надання екскаваторів для облаштування оборонних позицій наша команда вже переходить до наступного спільного проєкту в рамках співпраці з генералом Танцюрою та його штабом», – заявив очільник СКУ.

Нагадаємо, завдяки ініціативі Світового конгресу Українців Unite With Ukraine у тісній співпраці з Командувачем Сил територіальної оборони генерал-майором Ігорем Танцюрою для потреб захисників України було відремонтовано 30 військових вантажівок.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-